nahled

Pata Negra

Na konci minulého školního roku si pro nás naši úžasní profesoři španělštiny připravili opravdovou atrakci. Ti, co neměli příležitost navštívit Španělsko na vlastní kůži, dostali možnost pocítit ho alespoň skrz tamější výbornou kuchyni, i když připravovanou v nám již okoukané Ostravě.

21. 6. 2012 jsme se vydali s paní Kopečkovou a panem Ángelem Horrillo do nedalekých Vítkovic, kam jsme navzdory relativní blízkosti a dostupnosti téměř nezvládli dojet. Nakonec naštěstí vše dobře dopadlo, a když už se před námi tyčil hotel Atom, cestu jsme našli. Netrvalo dlouho a už jsme si hřáli pozadí na pohodlných židličkách ve španělské restauraci, docela dobře uschované mezi domečky.

 Samozřejmě teď budu mluvit pouze za sebe, ale já jako milovník jídla jsem si tuto návštěvu vážně užila, až mě mrzela nízká kapacita mého žaludku. Jako první nás čekala tradiční studená polévka gazpacho, která mě opravdu příjemně překvapila. Další chody, které nám byly servírovány, byl výborný španělský zákusek turrón, osvěžující bramborový salát s tuňákem a olivovým olejem, tortilla de patatas (můj favorit) a na závěr samozřejmě nemohla chybět paella, která už se do mě bohužel, i přes vypětí sil, neměla šanci vejít. Ze všeho jsem byla naprosto nadšená, až mě zamrzelo, že restaurace není například v centru Ostravy nebo na jiném lépe dostupném místě, protože ji určitě zase někdy ráda navštívím.

Oproti české kuchyni je ta španělská lehčí, řekla bych, že určitě i zdravější, a podle mě i o dost chutnější. Kdybych mohla, hned bych vyměnila knedlíky a omáčky za saláty a tapas. Nezbývá, než poděkovat profesorům za skvělou akci!

nahled nahled nahled
Použijte prosím moderní prohlížeč (např. Google Chrome, Mozilla Firefox nebo Microsoft Edge).